”Avskuren”…eller Pelargonerna har kommit ut ur garderoben (bild 30 av 365)

Jag har inte hållit på med pelargoner så länge. Det verkade lite bökigt att övervintra dom, men så fick jag några som gåva och sedan visade sig att det var rätt lätt.  Nu har jag inte så många, vilket kanske underlättar. Man lägger sina blommor, huller om buller utan kruka, i en papperspåse när man tröttnat på dom framåt hösten. Påsen ställs i en garderob och någon gång i januari kan det vara lämpligt att ta fram den igen.

Den lämpliga tidpunkten infann sig i kväll. Eftersom krukorna fanns ute i förrådet så får de tillsvidarebörja växa i gamla juicekartonger. När man tar fram dom ur påsen ska man rensa bort gammal jord från rötterna och klippa ner dom rätt hårt. Sen gäller det bara att vänta på att det ska spricka fram ny grönska. Man bör toppa dom lite med jämna mellanrum så att de blir buskigare. Pelargoner vill annars gärna dra iväg i några långa grenar med en blomma på toppen och det är inte snyggt.

Mina foton i utmaningen 365 foton har jag sammanställt här. Alla andras foton i  utmaningen hittar du här

pelargon

Annonser

9 reaktioner på ””Avskuren”…eller Pelargonerna har kommit ut ur garderoben (bild 30 av 365)

  1. Det lät ju enkelt! Skulle kanske passa mej fast det känns motigt att erkänna att de kan bli vackra! Behöver de inte plockas på sommaren också så de blommar mera? Behöver nått enkelt att liva upp vårt ställe med som inte tanar eller spretar iväg med enstaka blommor!!! Kram ;D

  2. Snygg bild på de avskurna pelargonerna. Min mamam har precis, för två år sedan, börjat samla på pelargoner. Förra året kunde jag inte låta bli att dras med, så just nu håller jag på att övervintra mina två första egenodlade pelargonior.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s