En makaonfjäril fladdrade förbi

 

Jag brukar inte se makaonfjärilar så ofta, men när jag gör det så blir jag lite glad.

Som alla fjärilar behöver den blommor för att klara sig. Bästa sättet att hjälpa den att leva gott är därför att låta ängsblommor blomma.

Jag läste på jordbruksverkets sida att makaonfjärilar inte är direkt hotade i Sverige, men i Danmark finns de inte sedan slutet av 1970-talet pga att livsmiljöerna försvunnit.

Mer blommor till både folk och fä säger jag.  Vi borde ha mindre gräsmattor och mer ängsmark! Själv har jag en äng ner mot sjön. Där finns massor av insekter. Vill du se hur ängen ser ut så kan du se det här.

Makaonfjäril

Annons

12 reaktioner på ”En makaonfjäril fladdrade förbi

  1. Jag älskar makaonfjärilar, men de är väldigt sällsynta här. Din blomsteräng ser underbar ut – hade gärna haft en sådan! I år är det som sagt oerhört torrt här, och de hade slagit alla vägkanter när vi åkte till stugan. Så sorgligt, för där lever ju sommarens blommor och insekter. Jag håller med dig: Mer blommor till både folk och fä.

  2. Jag såg min första Makaonfjäril i slutet på maj i år, men den ville absolut inte ställa upp, som modell.
    Svante

    1. Det ville inte den här heller egentligen. Den fladdrade på som bara den. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas få en skarp bild. Min autofukus vill inte riktigt fokusera på det jag vill längre så det är manuellt som gäller. Det är inte alltid som jag hinner med då när det gäller snabba ”actionbilder” 😉

  3. Jag har tyvärr aldrig medvetet sett en makaonfjäril. Skulle verkligen vilja få syn på den. Du fick till en vacker bild på den!

  4. En underbar Makaonfjäril har gästat vår trädgård i två dagar, sugit i sig nektar från Rudbeckiablommor (röd solhatt). En liten grannpojk, 3 år, kom och ropade: ”Det är en jättefjäril i er trädgård”. Vi hade många utanför staketet som beundrade den ståtliga Makaonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s