Nattfrosten kom precis efter att jag planterat ut allt…

Fick ner det mesta av allt det försådda som skulle ut på friland igår. Eftersom det skulle bli regn i natt och 4 grader så tänkte jag inte på att täcka allt. Tursamt nog så vaknade min man i morse vid halv 3 och frågade om jag hade nåt känsligt i landen för det var  bara -1° C i köksfönstret. Är det så kallt i termomertern vid fönstret är det kallare ute och framför allt brukar det alltid bli kallast frammåt 5 tiden. Det var bara att gå ut och täcka och hoppas att inget hunnit ta skada! Imorse såg det ut som att allt klarat sig. En av Rodgersierna som jag köpte i år hade tagit lite stryk på ett av de övre bladen, men förövrigt så ser det ok ut. Jag förstår inte att jag inte lär mig. Det finns alltid risk för nattfrost hemma hos mig fram till den 15 juni i allafall. Fiberduk är inte vackert, men en väldigt bra investering i mina hemtrakter, både nu på försommaren och på sensommaren. Det blir både varmare och håller fukten där under. Förhoppningsvis kommer värmen snart. Tills dess får jag låta trädgården se ut som en konstinstallation av Christo och Jean Claude  ;).

Eftersom jag ligger lite efter i vår pga arbete, studier och en arm som inte fungerar optimalt, så har den mesta tiden gått åt till att rensa ogräs den senaste veckan. Det spelar ingen roll hur kallt det är , ogräs växer alltid fort och tar aldrig skada av nattfrost!

På bilden så planterar jag en rosenmalva. Fotograf är min dotter. Rosenmalvor är populära för insekter. Humlorna ser ut som att de älskar detta lilla himmelrike som blir inne i de rosa blommorna! En av fördelarna med att odla i Norrland är ljuset. Vi är sena i starten, temperaturerna är i perioder kalla, men när det väl sätter fart så går det fort tack vare att växterna kan växa dygnet runt! Jag har därför goda förhoppningar om att den här lilla malvan snart ska växa sig stor och snygg! 🙂

trädgårdshandskar så

Annonser

En reaktion på ”Nattfrosten kom precis efter att jag planterat ut allt…

  1. Typiskt ! Vilken tur att din man väckte dig. Det skulle min man inte ha brytt sig om. Hoppas nu att allt sätter fart ordentligt under fiberduken.
    trevlig vecka
    Luna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s