Ängen ger hopp om sommar, men den är väldigt tyst.

Det går fort nere på ängen trots kylan. Narcisserna och gullvivorna blommar för fullt. Tulpanerna knoppas förutom en randig sort som snart blommat ut. (Jag bara måste gräva ner fler tulpanlökar i höst! Det är alldeles för lite tulpaner i ängen. Såna vill man ju ha massor av!)

Smörblommor och midsommarblomster är i knopp, men de stora Alliumbollarna lyser med sin frånvaro. Var de så här sena förra året eller tänker de inte komma upp alls?

Det öronbedövande surret som brukar vara på sommaren hör man inte. Humlornas arbetare har nog inte dragit igång aktiviten riktigt än. Humledrottningen tar hand om de första äggen själv och när sedan dessa arbetare är igång så kan hon ägna sig åt att lägga ägg och inte sköta larver. Då går det fortare att bygga upp samhället. Längtar efter lite humlesurr nu!

tulpanknopp framför vedhög

randig tulpan

Annonser

6 reaktioner på ”Ängen ger hopp om sommar, men den är väldigt tyst.

  1. Det kommer nog snart. Allt på en gång kanske. I morse tänkte jag på vilket otroligt humlesurr det var i rabatterna vid frukostaltanen. Det var första gången i år jag märkte det. Så har det också varit en fantastisk dag.
    Hoppas vi alla får sol i helgen
    Luna

  2. Åh, vilka fina tulpaner! Ja, det är lite tyst från humlorna, men lite bin såg jag vid min kolonilott igår på lupinerna:-). Men har vacker sång av näktergalen nästan varje dag som jag är där. Så underbart med lite ”musik” till arbetet. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s