Snabbmat…om man förbereder

Havrevåfflor är något som vi gillar hemma hos oss. En variant på det är att hacka ner mangold i smeten. Vi har några förpackningar kvar i frysen så det passar bra att göra av med dessa innan det är dags att börja skörda ny.

I dag blev det gravad lax, gravlaxsås, lättkokt sparris och klippta ärtskott till. Gott, enkelt och snabbt. Det enda man måste komma i håg är att lägga havregrynen i mjölk minst 4 timmar innan man ska äta.

Recept på havrevåfflor med mangold

5 dl mjölk

6 dl havregryn

1/2 tsk salt

2 ägg

100 g förvällda mangoldblad

Lägg havregrynen i mjölk och ställ in skålen i kylskåpet. Låt stå minst 4 timmar. Finhacka förvällda eller uppfrästa mangoldblad (de ska vara mjuka och tillagade) och lägg ner i smeten. Blanda ner ägg och salt.

Smöra våffeljärent och stek våfflor som vanligt.

mangold_havre_våffla

Annonser

2 reaktioner på ”Snabbmat…om man förbereder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s