Så olika kan det bli med eller utan vatten

I vintras matade vi fåglarna med solrosfrön. Några av dessa tappade fåglarna och de grodde  och började växa när våren kom.

En av plantorna som blev lät jag stå kvar i trädgårdslandet där den fått lite extra vatten i sommar samtidigt som resten av trädgårdslandet fått det. Den står bredvid rödlöken som verkar bli väldigt stor och fin i år.

solros

En solros började gro i gräsmattan och bara för kul så fick den också stå kvar. Gräsmattan får aldrig extra vatten, men själva solrosen här har fått en liten skvätt så där ibland när man passerat med vattenslangen. I sommar har det ju varit rätt torrt som ni vet, så solrosen här har  därför inte blivit  hög. Pinnen är där för att vi inte av misstag skulle klippa ner den när den var mindre.

solros 2

Allra sämst har det gått för de solrosor som jag sådde  i ängen. Där har det varit väldigt torrt och konkurrensen varit för stor. I början fick de lite vatten och de hade t.o.m ett litet ”växthus” över sig när de var riktigt små, men sedan glömdes de bort där i ängen. De kommer nog inte ens att hinna blomma. Om jag vill ha solrosor i ängen så får jag nog vattna lite mer eller prova igen en regnigare sommar.

solros 3

Annonser

5 reaktioner på ”Så olika kan det bli med eller utan vatten

  1. Tänk vilken skillnad och sen detta vatten som vi bara tar för givet och ser som en outsinlig resurss där vi kanske borde bli mer sparsamma och använda där det ger liv och växtkraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s