Flock bild 196 av 365….eller ”massmöte” av flugor på blomma

Väldigt små flugor (4-5 mm) men många. Här kan man tydligt se att att alla de små diskblommorna som jag berättade om häromdagen  inte har slagit ut ännu. Flugorna som är intresserade av nektarn är därför runt ytterkanten där de utslagna blommorna finns.

Studio Natur som är ett naturprogram där man tar upp lite olika roliga anekdoter från djurvälden diskuterade i sitt sista program om flygförmågor hos djur. Där berättade man b. la om varför humlor kan flyga fastän det är kallt ute och hur en del insekter och fåglar t.o.m kan flyga baklänges. Man fick också se lite av världens sötaste lilla flygpungekorre. Titta gärna här om du har 30 min över innan 11 september.  I programmet som sändes innan detta så tog man istället upp hur mycket blod en blodigel suger och om människan är det enda djur som går in i klimakteriet. Lite små intressanta program om man gillar sån kunskap. 🙂

massmöte för flugor

Annonser

15 reaktioner på ”Flock bild 196 av 365….eller ”massmöte” av flugor på blomma

  1. En del flugor verkar komma i flockar. Har ingen aning om vilka. Mina pioner var helt omsvärmade i våras av nån lite mindre fluga. Blev lite orolig att de var en skadeinsekt. Men de försvann efter ett par timmar utan att jag märkt nåt sen.

    Härlig bild!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s