Hetta (bild 179 av 365)…eller.. Allt är relativt…

Idag kändes det helt plötsligt som sommar. Nästan så att man blev lite FÖR varm. En titt på termometern visade att temperaturen smugit sig upp i hela 17 grader… När man som oss haft 10-12 under ett tag så känns 17 faktiskt varmt.

Huruvida en chili är för kryddstark eller inte är också väldigt beroende på vad man är van. Idag kokade jag ner ett citrongräs, en röd chili sivri biber (utan frön) och en bit ingefära och fishsauce i en burk kokosmjölk. I detta lade jag ner bitar av torskrygg. Det smakade bra, lite hett kanske, men vi kom fram till att det var en bra och god hetta.

När man läser om just denna milda chilisort så står det att ”den är så mild att den passar till sallad och ostsmörgås”. Riktigt SÅ mild upplevde vi kanske inte att den var, men en bra nybörjarchili! 🙂

Jag har inte ens vågat ställa ut chilisarna i växthuset eftersom det blir så kallt på nätterna. De står fortfarande kvar i köksfönstret, men den här fick sig en dusch och lite extra hjälp med insektspollineringen en stund i eftermiddag. Trots att chiliplantorna fortfarande står inne så kommer vi nog att få en hel del chili, så nu måste man nog börja fundera över hur man kan använda den i matlagningen lite mer. Har du några tips?

chili Sivri Bieber

Annonser

10 reaktioner på ”Hetta (bild 179 av 365)…eller.. Allt är relativt…

  1. Vi odlar också chili, men de vägrar bli röda 😉 jag brukar hacka och frysa dem i små plastpåsar. Det är gott i salsa tycker jag annars, men avocado och koriander.. Eller med hackaf tomat rödlök och lite olivolja/vinäger 🙂

      1. jo det blir dom nog bara de hinner mogna.
        Släktingen paprika blir ju sötare när de är mogna så det var mer därför jag funderade om det var samma med chilisar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s