Felplacerat (bild 149 av 365)… eller Dags att gå ut på äggjakt..

Det gäller att vara snabb att hitta igen äggen till de insekter som man inte vill ska äta upp ens mat. Nu är lökbaggarna i full gång att försöka erövra världen. Jag såg ett kopulerande par i kväll. Tyvärr var jag då utan kamera. De tu finns inte längre bland oss, men jag tror att de dog lyckliga.

Hittade senare de här orangea äggen som jag förmodar är lämningar från ett annat lyckligt lökbaggepar. Hur vackra de än må vara så var de i mina ögon felplacerade där de satt på en rödlöksblast. Jag plockade bort dom, vilket jag kommer att göra med alla liknande småägg som jag hittar på mina grönsaker. Meddelas endast på detta sätt.

ägg _lökbagge_på rödlök

Om du blev nyfiken på hur äggen skulle bli om de fick fortsätta att utvecklas, så kommer bilder från förra året här från larv till skalbagge. Den första bilden är lite läskig eftersom larverna smetar in sig i sin egen avföring för att undvika att bli uppätna.

lökbaggelarva

Under nymfstadiet ser de lite trevligare ut.

lökbaggenymf

Adulta skalbaggar är rätt snygga. De är lätta att missta för liljebaggar. Liljebaggar och lökbaggar är släkt, men äter inte samma mat och har inte samma färg på benen..

lökbagge.jpg

 

 

Annonser

15 reaktioner på ”Felplacerat (bild 149 av 365)… eller Dags att gå ut på äggjakt..

  1. Jamen vilken smart OCH snygg lösning,,,,om nu kan säga snyggt om de här figurerna, jag menar att bilderna är snyggt fotograferade. Ja de där jagar jag också efter i trädgården.

    1. Jag kan inte alls så mycket som jag skulle vilja kunna, men det roliga med att fota är att man kan kolla upp lite mer vilka man har att göra med. Ju mer man lär sig desto mer vill man lära sig! 🙂

  2. Reblogga detta på trädgårdssurr och kommenterade:

    Nu har både vitlök och gräslök kommit upp rätt mycket och då kommer även lökbaggarna. För de som vill veta hur ägg, nymfer och baggar ser ut så kommer en gammal blogpost här.

    De är väldigt lika liljebaggar så för er som vill bli av med liljebaggar så ser ägg och numfer rätt identiska ut, men liljebaggarna hittar man på liljor och inte på lök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s