Staplat (bild 145 av 365)… eller… Sångaren söker mat

Det har rensats upp i helgen. Mannen och dottern har släpat ihop  och staplat upp alla de småträd som vi sågade ner förra helgen. Nere vid sjön har vi en rishög och  en staplad hög med lite grövre ”pinnar”. Båda högarna täcks av hög mjölkört på sommaren och rishögen sjunker ihop lite varje vinter. Skulle vi elda upp dessa högar skulle det bli en rejäl brasa, men de får ligga där och förhoppningsvis göra nån nytta. Jag tror att t.ex vedlevande insekter kan uppskatta det. Jag hittar ofta långhorningar i trädgården och deras larver brukar uppskatta ved, död eller levande ved beroende på sort. Adulta långhorningar brukar vara bra pollinerare och ser ofta väldigt läckra ut.

Tänkte ta ett foto på den uppstaplade högen när något rörde sig på den. Vid lite närmare titt så såg jag att det var en fågel som gick och pickade lite på stammarna. Kanske hittade den lite mat?

Jag tror att det är en trädgårdssångare. Man hör ofta deras sång, men man ser dom inte lika mycket.  Här kan du också lyssna. 🙂

trädgårdssångare 3

Annonser

En reaktion på ”Staplat (bild 145 av 365)… eller… Sångaren söker mat

  1. Gott att ni tänker på våra minsta! Vi lämnar också staplar men kanske inte så stora som ni. Trädgårdssångaren är en ljuvlig sångare. Den låter sitt porlande flöde fylla skogen och man kan bara njuta! Jag har aldrig sett en levande sådan dock – kul att du fångat den på bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s