Skriv på kemikalieupproret! Lite om EU-val och cocktails

Snart är det EU val. Det är ett val som man lätt glömmer bort särskilt eftersom det hamnar så konstigt i tid. Slutet av maj är den mest hektiska tiden för mig. Det är mycket på jobbet och det brukar vara en hel del avslutningar som man vill vara med på och så trädgården som man vill jobba i…. Allt kommer på en gång.

Det är dock väldigt dumt att inte rösta eftersom det är en hel del som beslutas om på EU nivå och särskilt då miljöfrågor. Naturskyddsföreningen har gjort en rapport om hur våra EUpolitiker har röstat och engagerat sig i miljöfrågor. Det kan kanske vara intressant läsning inför valet att se hur din politiker skött sig? Du hittar mer info här. På den sidan hittar du också en rapport om att 87 % av icke ekologisk frukt innehåller bekämpningsmedelsrester. Det tycker jag är mindre bra.

Några forskare i Karlstad som forskar på detta med kemikalier i barns vardag har startat en lista där man kan gå in och skriva under att man vill att politiker ska jobba för att barn utsett för färre farliga kemikalier i sin vardag. Om du vill skriva på så hittar du listan här. Det forskning visar är att även om varje enskild kemikalie inte är ”farlig” så blir kombinationen av många det. Man pratar om cocktaileffekten.

Vill du läsa om EU-valet, så har riksdagen sammanfattat  detta här.

Med detta sagt så tänker jag nu gå ut i min egen trädgård och njuta och arbeta så att jag kan ta mig tid att åka och rösta den 25 maj!

sibrijak_nyss grott

Annonser

2 reaktioner på ”Skriv på kemikalieupproret! Lite om EU-val och cocktails

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s