Livet tar tid i bland

Livet kan ibland kännas lite stressigt. Man hinner inte riktigt med det man förväntas hinna med. Ibland är det inte ens krav från andra  utan krav man ställer på sig själv som stressar. Kanske borde man lära sig av avokadokärnor? De gror och växer i sin egen takt med de förutsättningar de får.

Den här kärnan sattes ovanför ett vattenglas 3 feb och först 21 mars kunde man se rotspets och en liten grodd och idag 13 april har den börjat titta upp lite mer och ge en antydan om att vilja visa några blad.

Det dröjer nog innan jag blir självförsörjande på avokado… 😉

avokadoskott

Annonser

8 reaktioner på ”Livet tar tid i bland

  1. Härligt är det. Allt som växer måste få ta tid för att bli friskt och gott. Samhället ser ut som det gör för att ingenting får ta den tid det en gång skapades för. Leve avocadon!

  2. Jag tvivlar också på att du kommer att bli självförsörjande på avocado. Men plantan är rätt fin ändå. Ännu märkligare är det att det ur små små små frön kan växa upp ett träd.

  3. Hittade massa avokadokärnor som grott i potatislandet där jag hade grävt ner kompost. Bråttom som attan att växa har dem. Snygga krukväxter blir de också. Avokadofrukter?? Hade varit kul men har nog inget större hopp. Men visst är det spännande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s