Vårtecken (Bild 79 av 365)…eller så här såg det ut 15 mars

Jag kan inte påminna mig att vi haft så här varmt och så här lite snö i mitten av mars tidigare. Videkissarna har börjat slå ut. Denna bild på videkissen får bli  bilden för vårtecken i 365 foton. Den ser lite ut som en hartass tycker jag. 🙂

vide

Rabarbern börjar komma upp…Funderar om man skulle testa att täcka den i år. Har funderat på det i flera år, men det har aldrig blivit av. Den ska tydligen bli sötare, tunnare och godare om man sätter en hink över. Rabarberstänglarna använder då den lagrade näringen i rotknölen för att växa eftersom de inte kan höra sin fotosyntes där under hinken. Man bör därför inte göra så med samma planta varje år och framför allt inte under hela växtsäsongen.

rabarber_ovanligt tidig

Ängen ner mot sjön är fortfarande snötäckt, men man kan se här hur snön börjat smälta. Vitt reflekterar ljus, men mörka färger absorberar ljus. När ett strå eller liknande sticker upp ur snön så värms dessa upp först och sedan sprids den värmen. Smutsig snö försvinner därför fortare en ren och vit snö.

hur snö smälter

Som sagt; gräsmattan syns!! Så här brukar det se ut mer i mitten på april vill jag minnas. Knepig vinter har det varit. Vill du se hur våren ser ut hos andra, så kika in hos Annica och Det grå huset på kullen.

gräsmatta framme i mars

Annonser

30 reaktioner på ”Vårtecken (Bild 79 av 365)…eller så här såg det ut 15 mars

  1. Den här vinter har verkligen annorlunda än det man är van. För tre vintrar sedan fotograferade jag videkissar runt den 20 mars då de slog ut efter några dagar med mycket sol och varmare temperatur. Några dagar senare var det vinter igen…

    1. Det snöade hela natten, men det räckte inte. I eftermiddag vad det grön gräsmatta framme igen på vissa håll…men nu är det kallt. Känns konstigt när man vant sig vid värmen!

  2. Här i Skåne har viden kommit tidigt i februari. Hasseln blommar för fullt. Min rabarberplanta har kommit upp jättetidigt och är rätt stor nu. Allt har kommit upp alldeles för fort i år. Vintergäcken börjar redan vissna ner. Har påskliljor som står i fulla gula knoppar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s