Fälla för sorgmyggor utsatt

Trots mitt inlägg i går, så har det har inte varit så många irriterande flygfän runt mina frösådder. Jag har ju tänkt att det är min styltfluga som förhindrat detta, men härom dagen såg jag en icke välkommen flygare och gjorde då iordning en kopp med lite sirap och vinäger. Egentligen ska det vara honung, men sirap borde väl också fungera bra tänker jag. Enligt konstens alla regler så ska man också sätta plastfilm som lock, men göra ett hål så att dessa sorgmyggor kan krypa in, men inte ut.

Jag gjorde så förra våren, men inget hände förrän jag tog bort plasten helt. Då drunknade alla i massor. Det var en rätt effektiv fälla. Jag har satt dit en kopp nu igen och hoppas att alla eventuella sorgmyggor ska vilja dricka av min lösning och helt enkelt ”bli kvar” i koppen. Vill man vara säker på att de inte ska kunna överleva, så kan man tillsätta en droppe diskmedel för att ta bort ytspänningen.Värst är inte myggorna själva som jag förstått det utan dess larver som äter på smårötter. Det är ju mindre bra om man har vårsådder på gång.

Det finns andra tips också på hur man kan bli av med dessa sorgmyggor. Du hittar dom här. Det är viktigt när man har sådana här frösådder att man inte övervattnar. Är jorden ständigt för blöt så blir det fort en invasion om man har sådana här gynnare i närheten.

Den lilla sorgmyggan är inte alls stor, ca 2 mm, vilket innebar att jag hade problem med att få till skärpan, men till slut så tror jag att blev rätt ok. Den sitter på ett portlakblad.

sorgmygga på portlak

Annonser

8 reaktioner på ”Fälla för sorgmyggor utsatt

  1. Jag har ett glas med vatten och diskmedel och ingen plast. Massor av sorgmyggor. Men det finns fler kvar så jag kanske ska söta det hela litet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s