Någonting i riktigt rött…

Någonting i riktigt rött plockar Charlotta fram bland sina trädgårdsminnen och ber oss göra det samma.

Mörkrött var temat för ett tag sedan och mina bilder som jag plockade fram då kan man se här. Jag inser att trots att jag gillar rött så har jag inte så mycket i arkivet. De flesta av dom gör att  jag blir våldsamt sugen på solvarma jordgubbar och hallon…:)

squashkaka med jordgubbar

squashkaka med jordgubbar

vildhallon

Vildhallon växer i min trädgård.

Hallonhäck som snart har repat sig

Kökshallonen rensades ut och fick ljus i somras då en massa träd togs bort. Nu är förhoppningen att de ska bli större i år. Som stöd ett falurött staket.

tupp äter

Tuppen äter. Det är väldigt roligt att titta på hur en snäll tupp beter sig. Han går runt där och håller koll på att alla mår bra och att inga faror hotar. Om han hittar en mask så lockar han till sig en av hönorna och bjuder henne istället för att glupskt svälja den själv. Även tuppen äter daggmaskar så klart, men inte lika ”själviskt” som hönorna. Den höna som hittar en mask tar den utan att kolla om någon annan skulle vara intresserad eller vilja dela. Nu är det kanske inte så konstigt att hönorna måste förse sig med protein eftersom det krävs en hel del protein till äggläggningen, så deras beteende är så klart inte ”själviskt” i vanlig mening. Alla honor i djurvärlden har behov av extra protein just till sin äggproduktion och/ eller att föda fram ungar.

Annonser

26 reaktioner på ”Någonting i riktigt rött…

 1. Jordgubbar kan man inte vara utan mina plantor har nog så vi kan plocka i år.
  En härlig vy du har att titta på när du plockar hallon. Höns gillar jag inte för de förstörde mina sandkakor när jag var liten.hihi
  Ha en fin helg
  Kram Meta

 2. Den där översta bilden får mig att dregla. Så gott! Funderar på om jag inte ska ställa en jordgubbskruka i vinterträdgården. Plantorna har fått bo inomhus och det har varit tillräckligt ljuset för att de inte ska vilja sova. Är väldigt sugen på en tidig skörd 😀

  Kram
  //Linda

  1. Lyckliga du ! Jag köpte en planta för några år sedan på en mässa och hade i fönstret och lyckades få en jordgubbe tidigt, men det var för mörkt så den blev inte så söt, men i vinterträdgården kan du nog få till det!

 3. Mysigt med höns i trädgården. Det är något jag önskar att jag hade plats (och tid) för.
  Tack för att du delar med dig av dina röda minnen, läskande bilder på bären.
  Kram Charlotta

 4. Lärorikt om tuppens och hönornas beteende, lite i strid med den gengse uppfattningen om hur generositet kontra själviskhet fördelar dig mellan könen. Vi hade höns när jag växte upp, men jag studerade dem aldrig.
  Nu blir jag så sugen på bär så jag tror jag går och bakar på eftermiddagen. Har lite fryst köpehallon i frysen. Vildhallon har vi också i vår skog, men det går åt direkt.
  Hälsar
  Marta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s