Potatis (bild 46 av 365)…eller… Gnocchi gjord av potatis

Om man kokat för mycket potatis eller potatismos så kan man blanda detta med ägg, salt och vetemjöl till en lagom formbar massa och sedan göra potatisgnocchi. Det blir väldigt gott. Just den här gången så serverades gnocchin med gremolata, klippta ärtskott och riven Västerbottensost. Rent strikt så är potatisgnocchi gjord med samma ”smet” som kroppkakor, men utan fyllning då. Storleksmässigt är de mycket mindre. Vanligtvis trycker man till med tummen eller gaffeln så att de får ett mönster, men det är inte nödvändigt. Potatisgnocchi är en sån god restmat att man gärna vill koka för mycket potatis…. 😉

Gremolata är när man mixar persilja, rivet citronskal, vitlök, olivolja, salt och peppar till en sås. Igår mixade vi i lite pinjenötter också.

Mina foton i utmaningen 365 foton har jag sammanställt här. Alla andras foton i  utmaningen hittar du här

potatisgnocchi

Annonser

12 reaktioner på ”Potatis (bild 46 av 365)…eller… Gnocchi gjord av potatis

 1. Gnocchi är en av mina favoriter. Aldrig sett det som restmat dock utan nått som man gör när man vill lyxa till det lite 🙂
  Och att det är samma smet som till kroppkakor, jag kan knappt tro att det är sant. Hur kan den ena bli så god medan den andra knappt är ätbar?!
  Väldigt fin bild var det också. Du är ju superduktig på att fota!!

  1. Tackar! Ja jag håller med att gnocchi är lyx, men det är också lite enkelt att göra några om man fick lite potatismos över en dag!
   Jag är lite svag även för kroppkakor. …Du har nog bara fått fel fyllning. 🙂

 2. Härligt! Blev så sugen på att göra det. Har fått det i Italien ibland när vi åkt skidor och det är så gott. Dina ser riktigt aptitretande ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s