Skära trädgårdminnen och TV-tips

I dag när det är -20 grader ute så längtar jag lite extra efter sommaren.

Charlottas trädgård efterfrågar skära minnen. Jag har gamla buskrosor, malvor och mjölkört och säkert något mer som är skärt. De är alla populära insektsrestauranger. Vill du också slippa lite vinterkyla så titta in hos Charlotta idag och se vad andra har för skära minnen.

Jag har tipsat tidigare om en serie av David Attenborouh som handlar om växter. Andra programmet handlar om hur insekter och växter evolverat tillsammans. Otroligt bra program. Fantastiskt foto! Se det här: Växternas hemliga liv

Om du vill se orginalposten där bilderna fanns så finns en länk under varje bild.

mjölkört

Mjölkört växer på ängen ner mot sjön

humla bär på pollen

Humlorna har fest bland malvorna

tulpan.jpg

Fluga på tulpan

humla som fått för mycket av det goda

Humla som fått lite för mycket av nektaren…

aspvedbock

En långhorning äter

Annonser

21 reaktioner på ”Skära trädgårdminnen och TV-tips

  1. Sköna skära sommarminnen. Det är så trevligt att insekterna får ta så stor plats hos dig, utan dem skulle vi inte ha mycket att glädjas åt i våra trädgårdar. För all del, kanske inte så mycket att irriteras över heller – inga gnagda blad, inget liljebaggsklet, inga krullade bladkanter, inget krypande på huden… ;D Haha, men det är är bara att ta som det är, vi har nog i alla fall mest hjälp av insekterna om man tänker efter. Humlorna är i alla fall mina favoriter, de irriterar mig aldrig! :))

  2. Vilka härliga bilder! Gillar också när det är fullt med bin, humlor osv i växterna. I min trädgård har jag en jättestor sälj som är helt fylld med humlor på våren. /Anette

    1. Sälgen och alla salixsläktingar är otroligt viktiga på våren för alla humlor . Det finns ju nästan inga andra blommor då. Senär det bra för oss som får höra det fantastiska surret och veta att det är vår!

  3. Fin vinkling – inte bara skära utan matbord för diverse nyttiga flygfän. Som nån sa här… ..det ger ytterligare en dimension åt bilderna.

    Ha en härlig söndag! Carina

  4. Alla bilder var vackra, men den bästa var helt klart den med humlan som fått i sig lite för mycket! *fniss*
    Undrade var du bodde eftersom det var -20, men såg sen att det var i zon 6. Och här sitter man och klagar över att det är så vansinnigt kallt idag; – 5. Man får skämmas…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s