Fuskade lite med pepparkakshusbaket

The gingerbread house is ready. Santa is moving in… 🙂 The third picture is a macro shot of he door to the house with its Christmas wreath hanging. More macros can be found at I heart macro, Macro Monday2, P52, Our world Tuesday

Köpte Annas färdigbakade pepparkakshus i år. De har utskurna fönster. Det blir roligare för då kan man ha belysning inne i huset.

Dom färdiga husen blir lite små uppe på hyllan ovanför öppna spisen, så i år byggde jag en grund av sockerbitar och lim att ställa det på så att det skulle bli lite större. Det skulle kanske gått bra att limma ihop sockerbitarna med kristyr också, men jag gjorde enligt ett beprövat recept från Kamratposten. Dottern byggde en sockerbitsborg för några år sedan på det viset och den tas fortfarande fram varje år.

När jag ändå var igång med pysslandet, så bakade jag en liten farstukvist också och några pepparkakor att dekorera taket med. Kransen på dörren gör man genom att blanda någon tesked florsocker med några droppar karamellfärg eventuellt någon droppe vatten. Man behöver bara sedan göra en ministrut för att lite lättare spritsa ut den.

Nu har tomtarna flyttat in!

pepparkakshus

gammal tomte

pepparkaksdörr

Advertisements

26 reaktioner på ”Fuskade lite med pepparkakshusbaket

  1. Your little gingerbread house is very pretty!!! I love all these little details, especially the little wreath on the door!!! How cute it is!!! Your macros are great, too!!!
    Have a wonderful and nice week!!!
    Katrin

  2. Very festive, I’m impressed that the tree-carrying Santa has bare knees- brrr. I like the multi-layered candies on the roof, and tiny wreath on the door. Fantastic gingerbread house! Who gets to eat it?

  3. Kul idé med kransen på dörren! I år hoppar vi över huset. Vi har gamla ritningar från makens föräldrahem och burkar använda en arkitektdeg, men förra året blev det köpedeg med köpemall.

      1. Inte så väldigt avancerat, men jag råkade hitta ett recept som arkitekter använder varje år när de ordnar en tävling och det är en utprövad hållbar deg. Det låter verkligen som något som skulle passa dig, växthuset! Ser redan fram emot resultatet! Skulle du inte kunna testa i mellandagarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s