Cinnamon Christmas Ornaments

This is not gingerbread. It is made out of cinnamon, cloves, applesauce and white glue. Mera decemberinspiration hos Måndagstema

Det här är inte en pepparkaka. Den ser bara ut så och luktar mer jul. Doften håller i sig i några år. I  alla fall i två år, så man kan spara sina alster i jullådan. Receptet har jag fått av en släkting i Kanada.

Christmas ornaments pig

1, 5 dl kanel, 1 msk nejlika, 0,75 dl äppelmos och 2 msk trälim blandas ihop till en deg.

Kavla ut så tjockt som du vill ha och skär ut de mönster du önskar. Själv brukar jag lägga degen mellan två bakplåtspapper när jag kavlar och använder sedan vanliga pepparkaksformar för att skära ut former. Den kreative skär på frihand så klart! Hålen får man bäst med hjälp av ett sugrör. Det tar några dagar för figurerna att torka. Det är viktigt att vända på dom ofta. Då torkar de fort och blir platta.

Testade i år att dekorera med kristyr på några figurer som hänger på jobbet. Det verkar fungera bra.

Om man tycker att det verkar slösigt och dyrt att använda så mycket kryddor och äppelmos, eller om man bara vill slippa trälimmet för att det ska vara lite mer naturligt, så kan man även kryddsätta trolldeg med pepparkakskryddor och göra figurer av en sådan deg. Jag gjorde det i en klass 6 som jag vikarierade i runt juletid för några år sedan. Eleverna tyckte att det luktade så gott att de ville äta degen. Killen som provade kunde berätta att den inte var lika god som han förväntat sig…. 😉

 

Advertisements

13 reaktioner på ”Cinnamon Christmas Ornaments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s