I made mini saffron buns yesterday. They are not shaped like the traditional Lucia buns, but that is because I prefer to make them into a special kind of pastry that we call semlor. If you want to try to make mini saffron semlor yourself you find the recepie here. You just need to make the buns smaller and add abou1 1 g of saffron to the dough. More phoyos at Monday mellow yellow and Our world Tuesday and p52
Jag bakade små bullar av saffransdegen. De ska bli minisemlor. Det är bland det godaste som finns. Det är gjorda av en vanlig saffransdeg men utbakade så små som man vill ha.
Som fyllning mal jag 100 g mandel och blandar det med 1 dl strösocker. Blandningen förvarar jag i en burk och när det är dags att göra semlor så skär jag bort ett lock och tar jag ut lite av inkråmet på varje bulle. Detta mosar jag ihop med en skvätt mjölk och ca 1 tsk av socker/mandelblandningen per bulle. Blandningen fördelas sedan ut på alla semmelbullar, en klick vispad grädde läggs på och slutligen toppas det med locket och florsocker som pudras över.
Den här bilden nedan är på vanliga semlor och skillnaden är bara att man då hoppar över saffran i degen. ”Vanliga” semlor kan man så klart inte äta innan fettisdagen, men minisaffranssemlor känns helt ok i min värld! 😉
Fristende godt…Mmmm!
How yummy looking and great shot ~ for OWT ~ thanks, carol, xxx
thank you! 🙂
Nicely captured.
thank you!
Nam. Dette så godt ut 🙂
tack! 🙂
De ser jätte goda ut! Vi kallar dem för fastlagsbullar. En semla här är alltid någonting saltigt.
jo jag vet att det kan vara olika namn på vad jag kalla semla, men att en semla kan vara salt hade jag ingen aning om! 🙂
Är det en köttfyllning då? Ibland brukar man kalla hamburgare lite skämtsamt för köttsemla. 🙂
Mmmm- vad gott!
Ja det är gott med saffran! 🙂
Yummm! They look so delicious!
They are. Wish I could offer you some! 🙂
Åh, vad gott det ser ut!
Ja det är en av mina favoritbullar. 🙂
Jösses så mumsigt det ser ut!!
Ja det var det! 🙂
Jag smakade en saffranslängd med mandelmassa idag. Oj så gott!
ja saffran och mandel är en bra kombo! En klick grädde till det gör det inte sämre. 😉
I vanliga semlor gillar jag inte mandelmassa. Jag borde kanske testa din variant.
en kollega gillar inte mandelmassa i semlor, men hon gillade mitt sätt att riva och blanda mandel och socker med inkråm. Jag gillar både och, men ren mandelmassa kan bli lite för söt.
Åhh så lekkert 🙂
Mmmm, det så virkelig godt ut:)
ja det var dom om jag får skryta lite själv. 🙂