Minisaffranssemlor

I made mini saffron buns yesterday. They are not shaped like the traditional Lucia buns, but that is because I prefer to make them into a special kind of pastry that we call semlor. If you want to try to make mini saffron semlor yourself you find the recepie here. You just need to make the buns smaller and add abou1 1 g of saffron to the dough. More phoyos at Monday  mellow yellow and Our world Tuesday and p52

Jag bakade små bullar av saffransdegen. De ska bli minisemlor. Det är bland det godaste som finns. Det är gjorda av en vanlig saffransdeg men utbakade så små som man vill ha.

minisaffransbullar

Som fyllning  mal jag 100 g mandel och blandar det med 1 dl strösocker. Blandningen förvarar jag i en burk och när det är dags att göra semlor så skär jag bort ett lock och tar jag ut lite av inkråmet på varje bulle. Detta mosar jag ihop med en skvätt mjölk och ca 1 tsk av socker/mandelblandningen per bulle. Blandningen fördelas sedan ut på alla semmelbullar, en klick vispad grädde läggs på och slutligen toppas det med locket och florsocker som pudras över.

Den här bilden nedan är på vanliga semlor och skillnaden är bara att man då hoppar över saffran i degen. ”Vanliga” semlor kan man så klart inte äta innan fettisdagen, men minisaffranssemlor känns helt ok i min värld! 😉

semmelbulle

Annonser

25 reaktioner på ”Minisaffranssemlor

      1. en kollega gillar inte mandelmassa i semlor, men hon gillade mitt sätt att riva och blanda mandel och socker med inkråm. Jag gillar både och, men ren mandelmassa kan bli lite för söt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s