Trio i jättesquash

När man jobbar på dagarna och kommer hem rätt sent på kvällarna så hinner man inte alltid med att upptäcka allt som händer i trädgården.

I dag är det lördag och då upptäckte jag att tre squash vuxit ordentligt under veckan. Den minsta vägde 1,1 kg och den största 4,2 kg. Det kanske inte kan anses optimalt, men i soppa brukar det alltid fungera bra även om det blivit lite för stora.

Jag har även lagt bönor i blöt och tänker göra bönfärssmet och frysa ner. Man mixar helt enkelt valfria kokta bönor med lök, gärna lite rostade jordnötter eller solroskärnor. Sen blandar man ner riven squash och kanske mjöl så man får den konsistens man vill ha och kryddar upp det med salt och kryddor man gillar. Den här färsen fryser jag ner i lagom stora familjeförpackningar. Det är väldigt smidigt att tina upp en sådan förpackning och steka några biffar när man kommer hem en vardagkväll. Vill man ha tips på mer exakta recept så finns Gröna skafferiet. Hon har många bra idéer på god vegetarisk mat. Just nu har även andra lämnat in förslag på vad man kan göra med sina squash. Många bra tips där!

trio i squash

Bilden ingår i fotoutmaningen 365 foton, nr 320 Trio

Annonser

6 reaktioner på ”Trio i jättesquash

  1. Vilket bra tips! Det ‘lånar’ jag:-). O vilka fina squash du har fått. Nästa år ska jag prova att ha squashplanta på balkongen. Är så gott med squash. Ha det gott! 🙂

    1. ja minst en squashplanta per familj ”måste” man ha! Tänk bara på att ha en ganska rejäl kruka/korg att ha den i så den inte får för lite näring och vatten. Ha det gott du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s