Svarta vinbär kan man njuta av länge

Svarta vinbär behöver man inte skynda sig att plocka ner. De blir egentligen bara godare och godare och kan hänga kvar på grenarna rätt länge innan de skrumpnar ihop och faller ner. Fram tills dess så är en av de största njutningarna med just dessa bär att äta dom färska i morgonfilen. Då behövs inte ens socker. Det vet jag att inte alla håller med om, men hemma hos mig gör vi så!

Min mormor brukade alltid frysa ner mixade bär med lite socker och ta upp en liten förpackning varje morgon för att få vitaminer under vintern. Rårörda svarta vinbär är också gott, men de kräver som sagt lite socker när man fryser dom annars blir det för surt även för mig. 50 g svarta vinbär ger t.ex gott och väl dagsbehovet av C vitamin.

Vi brukar så småningom frysa vinbären som de är. Ibland kokar vi en lite syrligare sylt och ibland blir det rårörda. När man kokar sylt med ”för lite” socker håller den inte lika länge och det är därför jag väljer att frysa och koka sylt allteftersom i stället. Svarta vinbär och fil eller yoghurt är en väldigt god kombination hur man än gör.

En del bär hinner så klart falla ner då man gör ett sånt här långsamt plockande, men lite kan man ju bjuda fåglar och andra smådjur på också!

Bilden ingår i fotoutmaningen 365 foton nr 302 Svart

svarta vinbär

Annonser

4 reaktioner på ”Svarta vinbär kan man njuta av länge

  1. Vad har du för sort på dina svarta? Våra faller ner om vi inte plockar dem. De röda däremot får sitta kvar länge. Våra krusbär får vi också skynda att plocka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s