Dagliljor visade sig vare en delikatess

Att man kan äta blommor det har jag förstått ett tag. De flesta smakar inte så mycket, men de är vackra och blir dekorativa färgklickar på tallriken. Blomknoppar som man äter rätt ofta, men inte direkt tänker på som blomknoppar utan mer som en grönsak är broccoli. Nu kan jag lägga dit ännu en blomgrönsak som är god sommarmat; dagliljor. Snabbt uppstekta så skulle man kanske kunna beskriva smaken som lite åt lökhållet.

Det är de stora grön-orangea knopparna som är dagliljor. De små blå blommorna på bilden är gräslöksblommor. De smakar gräslök, men lite mildare, lite sötare och lite godare än vanlig gräslök tycker jag.

stekt potatis med dagliljeknoppar och gräslöksblommor

Även de utslagna dagliljeblommorna kan man dekorera med och äta, men så långt har jag inte hunnit prova eftersom de inte slagit ut ännu. Det här är en bild från förra året. Dagliljorna står i ängen ner mot sjön. Det är de gula i mitten av bilden. Tror faktiskt att ett av projekten i sommar blir att dela på några plantor så man får fler! 🙂

ängen ner mot sjön

Annonser

6 reaktioner på ”Dagliljor visade sig vare en delikatess

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s